/

Pasta te fresketa

pasta te fresketa

Pastat me origjinë italiane bëhen me një miell gruri të fortë, pastat janë me forma dhe madhësi të ndryshme. Pasta te fresketa ose pasta të thara këto janë dy format e pastave. Pavarësisht përbërjes së tyre, pastat janë një ushqim, i cili konsumohet në të gjithë botën dhe është një nga ushqimet që preferohet më së shumëti. 

Ndryshimi mes pasta te fresketa dhe pasta te thara

Ndryshimi më i dukshëm janë ingredientët. Pastat e freskëta gatuhen me ujë, vezë dhe miell të tipit 00, ndërsa pastat e thara përbëhen vetëm me miell dhe ujë. Pastat e freskëta kanë një shije më të veçantë dhe të shijshme. Butësia e pasta të freskëta i bën ato t’ju shkrihen në gojë dhe të shijoni pastat e vërteta italiane.   

Ndërsa pastat e thara, janë pasta, të cilat janë më praktike, si mund të jetë një ushqim praktik thoni ju? Pastat e thara janë praktike, sepse mund të transportohen lehtësisht dhe të ruhen për një kohë të gjatë. Pastat e thara mund të qëndrojnë deri në dy vite, ndërsa pasta te fresketa mund të qëndrojnë dy deri në tre ditë. 

Vlerat ushqyese të pasta të freskëta dhe pasta të thara 

Sipas nutricistëve pastat e fresketa kanë më shumë kolesterol dhe yndyrë se pastat e thara, kjo për shkak të përdorimit të vezëve. Ndërsa pastat e thara kanë më shumë karbohidrate se pastat e freskëta. Kjo për arsye të miellit të përdorur dhe mënyrës së gatimit. Përsëri sipas nutricistëve, sa më shumë ujë të thithë pasta aq më pak kalori ka ajo.   

Nuk mund të mos të theksohet se pastat janë të shijshme dhe të pazëvendësueshme në të dy format e tyre, por pastat e freskëta, mbajnë vendin e parë për shijen dhe benefitet e tyre. 

Pastat kanë një larmishmëri mënyrash gatimi, por pastat e freskëta, ndryshojnë nga pasta e tharë në gatim. Pastat e freskëta, shkojnë më së shumëti me salca me bazë gjalpi. Përbërja e tyre e butë kërkon gjithashtu që mbushja e tyre të jetë me përbërës të butë, ndërsa pastat e thara përshtaten më së shumëti me salca të forta, si ato me përbërje mishi. 

Pasta te fresketa, përveç se janë më të shijshme ato janë dhe më të shëndetshme. Shumë nutricionistë sygjerojnë që në dietët e çdo njeriu të jenë pjesë dhe pasta te fresketa. 90-100 gr është porcioni ideal për një vakt ushqimor. 

Nëse akoma nuk keni provuar pasta te fresketa ne ju rekomandojmë të vizitoni Dua Pizza. 

Dua Pizza restorant – piceria, e cila ndodhet në zemër të Tiranës, ofron ushqime të shijshme dhe tradicionale italiane. Me ingredientë të marrë nga Italia, posaçërisht për të krijuar këto ushqime të freskëta. Pastat e freskëta janë një specialitet i Dua Pizza, të cilat gatuhen nga shefi i kuzhinës i trajnuar në Itali. 

  Pasta te fresketa mund te gjeni tek dua pizza tirane. Pasta te fresketa behen me te mira tek dua pizza. Tek dua pizza gjithashtu gjeni pizza delivery dhe pica napolitane. Pica napolitane mund te gjeni vetem ne vendim me te mire te ushqimit ne Dua Pizza. Pasta te fresketa jane tradicionale italiane. Dua Pizza ofron pasta te fresketa per te gjithe klientet e saj.   

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *